قهوه، یکی از نوشیدنیهای پرطرفدار و محبوب در سراسر دنیا است که با دانههای روست شده و آسیاب شده قهوه درست میشود. فرآیند آمادهسازی و دمآوری قهوه در کشورهای مختلف، متفاوت است. این نوشیدنی خوشطعم در ایران نیز به روشهای مختلفی تهیه میشود و از انواع آن میتوان به قهوه عربی و قهوه یزدی اشاره کرد. طرز تهیه قهوه یزدی که قدمت آن به دوره قاجار برمیگردد، در فهرست آثار ناملموس ایران به ثبت رسیده است. این قهوه با پودر قهوه تفت داده شده، آب و طعمدهندههای طبیعی مانند نبات، گلاب و هل درست میشود و طعمی متفاوت و جذاب دارد.
قهوه یزدی، شبیه به قهوه ترک و عربی است؛ اما در طی سالها با افزودن برخی طعمدهندههای سنتی، مطابق ذائقه یزدیها شده و جایگاه ویژهای را در فرهنگ، آداب و رسوم یزدی به خود اختصاص داده است. این نوشیدنی گرم، معمولا در مراسم مذهبی، بهخصوص در ماه محرم و عزاداریها، همراه با کیک یزدی سرو میشود و به همین دلیل، بسیاری از افراد، آن را با نام قهوه عزاداری میشناسند. دمآوری قهوه یزدی به حدود ۶ ساعت زمان نیاز دارد و برای تهیه آن در خانه، باید کمی صبور باشید.
در ادامه با ما همراه باشید تا شما را با طرز تهیه قهوه یزدی و تاریخچه این نوشیدنی اصیل ایرانی آشنا کنیم. قهوه یزدی، یک قهوه شیرین و بسیار غلیظ است که در کنار کیک یزدی، یک میان وعده فوقالعاده برای عصرهای سرد زمستانی به شمار میآید.
مواد لازم برای تهیه قهوه یزدی مخصوص یک نفر
- یک پیمانه یا یک و نیم قاشق چایخوری سرپر پودر قهوه ترک
- ۲ تا ۳ پیمانه شکر
- یک فنجان کوچک آب
- هل به مقدار لازم
- نبات به مقدار لازم
- گلاب به مقدار لازم
مرحله اول:
یک پیمانه یا یکونیم قاشق چایخوری سرپر پودر قهوه ترک را با دو تا سه پیمانه شکر و یک فنجان کوچک آب در یک کتری یا قهوهجوش مسی بریزید و آن را روی حرارت متوسط گاز قرار دهید تا به جوش آید.
مرحله دوم:
پس از جوشیدن مواد داخل کتری یا قهوهجوش، شعله گاز را کم کنید و اجازه دهید تا قهوه برای ۴۰ دقیقه تا یک ساعت بجوشد و آرام آرام، قل بزند.
مرحله سوم:
گلاب، نبات و هل را به مقدار دلخواه به قهوه خود بیفزایید و اجازه دهید تا قهوه برای یک ساعت دیگر، آرام بجوشد و قل بزند.
مرحله چهارم:
قهوه را در فنجان کوچک یا فنجان قهوه ترک سرو کنید.
نکات مهم برای تهیه قهوه یزدی
- برای معطر کردن بیشتر قهوه یزدی، میتوان به دلخواه به آن دارچین یا زنجبیل نیز اضافه کرد.
- قهوه یزدی را میتوان روی شن داغ نیز دم کرد. شن داغ، حرارت را بهطور یکنواخت منتقل میکند و با این روش، قهوه بهتر دم میکشد.
- اگر پودر قهوه شما بو داده نبود، ابتدا پودر قهوه را کمی تفت دهید.
- اگر زمان کافی برای تهیه این نوشیدنی دارید، بهتر است در مرحله سوم، آن را برای دو تا سه ساعت دم کنید.
- در صورت استفاده از نبات، میتوان شکر را از طرز تهیه حذف کرد.
قهوه یزدی فوری آریاپسند :
برند آریاپسند برای راحتی حال شما همه مواد لازم برای تهیه قهوه یزدی را باهم مخلوط کرده و آماده سرو می باشد
فقط کافی ست در آب جوش حل کرده و میل کنید
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.