تاریخچه استفاده از چای ماسالا

تاریخچه چای ماسالا :

چایی که امروزه تقریباً در هر قهوه خانه‌ای و منزلی می‌توان پیدا کرد، دارای سابقه‌ای است که قدمت آن به هزاران سال قبل بازمی گردد. ماسالا (به معنی چای ادویه دار)، یک چای باستانی است که در داستان‌های سلطنتی و داستان‌های مربوط به دارو‌های گیاهی نام آن آمده است. براساس افسانه‌ها، تاریخچه چای ماسالا به هزاران سال قبل و یک دربار سلطنتی باز می‌گردد. برخی از این افسانه قدمت ۹۰۰۰ ساله و برخی دیگر پیشینه‌ای ۵۰۰۰ ساله برای چای ماسالا قائل هستند که برای اولین بار در دربار پادشاهان هند و یا تایلند، برای اهداف درمانی پدید آمد. گویا در ابتدا، چای ماسالا با طیف گسترده‌ای از ادویه جات و با روش‌های مختلفی تهیه می‌شد و به عنوان دارویی برای بیماری‌های خفیف به صورت گرم یا سرد سرو می‌شد. در آن زمان، این نوشیدنی شیرین و تند حاوی برگ چای نبود و فاقد کافئین بود.



در سال ۱۸۳۵ میلادی که استعمارگران انگلیسی مزارع چای را در آسام هند راه اندازی کردند، چای سیاه تولید شده در آنجا به دستورالعمل‌های محلی تولید چای ماسالا راه پیدا کرد. در واقع این رویداد، اولین ظهور چای ماسالایی بود که امروزه شناخته شده است؛ نوعی چای همراه با ادویه، شیر و شیرین کننده. با این حال، این مخلوط فاقد جذابیت گسترده در منطقه بود، زیرا چای در درجه اول محصولی صادراتی بود و برای بیشتر هندی‌ها بسیار گران بود. به گزارش فرارو، در اوایل ۱۹۰۰، انجمن چای هند که متعلق به پادشاهی انگلیس بود، شروع به تبلیغ مصرف چای هندی در داخل کشور هند کرد. اما از آنجایی که چای سیاه یکی از گرانترین محصولات به شمار می‌رفت، فروشندگان با اضافه کردن افزودنی‌هایی همچون شیر، شکر و ادویه جات به چای خود، هم هزینه‌ها را کاهش دادند و هم به این شکل نوعی دم نوش خوش طعم را به بازار عرضه کردند. بدین شکل بود که محبوبیت محصول جدید یعنی چای ماسالا گسترش یافت. در دهه ۱۹۶۰ وقتی که تولید مکانیزه چای، قیمت این محصول را به صرفه‌تر کرد، محبوبیت چای ماسالا نیز روز به روز افزایش یافت و در بسیاری از مناطق به نوشیدنی اصلی مردم تبدیل شد. همزمان با گسترش محبوبیت چای ماسالا در هند، تولید کنندگان این نوع چای، آن را به دیگر نقاط جهان نیز بردند و بدین شکل این محصول تبدیل به یک نوشیدنی جهانی شد.

 

 

آریا پسند
ارسال دیدگاه