قهوه یزدی چیست ؟

قهوهٔ یزدی

قهوه، یکی از نوشیدنی‌های پرطرفدار و محبوب در سراسر دنیا است که با دانه‌های روست شده و آسیاب ‌شده‌ قهوه درست می‌شود. فرآیند آماده‌سازی و دم‌آوری قهوه در کشورهای مختلف، متفاوت است. این نوشیدنی خوش‌طعم در ایران نیز به روش‌های مختلفی تهیه می‌شود و از انواع آن می‌توان به قهوه عربی و قهوه یزدی اشاره کرد. طرز تهیه قهوه یزدی که قدمت آن به دوره قاجار برمی‌گردد، این قهوه با پودر قهوه تفت داده شده، آب و طعم‌دهنده‌های طبیعی مانند هل ، گلاب و شکر درست می‌شود و طعمی متفاوت و جذاب دارد.قهوه‌ی یزدی به دلیل شیوه‌ی جالب دم کردنش در سالهای اخیر به عنوان آثار ناملموس ایران ثبت شده است.

قهوه یزدی یا ایرانی، شبیه به قهوه ترک و عربی است؛ اما در طی سال‌ها با افزودن برخی طعم‌دهنده‌های سنتی، مطابق ذائقه یزدی‌ها شده و جایگاه ویژه‌ای را در فرهنگ، آداب و رسوم یزدی به خود اختصاص داده است. این نوشیدنی گرم، معمولا در مراسم مذهبی، به‌خصوص در ماه محرم و عزاداری‌ها، همراه با کیک یزدی سرو می‌شود و به همین دلیل، بسیاری از افراد، آن را با نام قهوه عزاداری می‌شناسند. دم‌آوری قهوه یزدی به حدود ۶ ساعت زمان نیاز دارد و برای تهیه آن در خانه، باید کمی صبور باشید.

 

آریا پسند
دیدگاه کاربران 1 دیدگاه
ارسال دیدگاه